5 voordelen voor wie mediteert

door Dianne Hachmang

Herken je dat het lastig kan zijn om te luisteren naar de signalen van je lichaam? Voor mij blijft het een aandachtspunt. Ik ben daar zeker niet de enige in, veel mensen hebben de neiging om in hun hoofd te gaan zitten. Het past ook bij de maatschappij waarin we vooral zijn gericht op wat we vanuit ratio kunnen benaderen.

Toch vraagt luisteren naar je lijf iets anders van je dan nadenken. Je lichaam geeft namelijk continu signalen af waaruit je kunt opmaken hoe het met je gaat. Of iets wat je doet goed voor je is, of dat je het beter kunt laten. Je lichaam vertelt je wanneer je rust mag nemen, of je voeding mag aanpassen.

Maar ja, dan moeten we wel ‘luisteren’.

“In contact met mijn gids ervaar ik een intens gevoel van onvoorwaardelijke liefde, vertrouwen en steun.

  1. Je lichaam wordt er blij van

The list is long. Een paar voorbeelden: het werkt bloeddrukverlagend, het heeft een bevorderende werking op je immuunsysteem, je kunt er beter van slapen en als je wakker bent dan ben je meer alert.

 

  1. Minder angstig, minder depressief

Meditatie helpt je om aanwezig te zijn in het hier en nu. Je leert om je stroom aan gedachten te kalmeren en pauzeren. Je krijgt er bewustzijn op.

Zowel bij angst als depressie is er vaak veel focus op het verleden en te toekomst. Door je focus naar het nu te brengen doorbreek je deze gedachten.

 

  1. Je creëert bewustzijn op je lichaam

Wanneer je in meditatie naar binnen keert krijg je zicht op je gedachten en gevoelens, en word je je ook gewaar van wat er lichamelijk met je gebeurt op het moment dat bepaalde gedachten of emoties zich aandienen. Zo kun je ervaren dat je bij angstige gedachten verkrampt, of bijvoorbeeld je ademhaling oppervlakkiger wordt.

Door jezelf dus te observeren leer je de signalen van je lichaam kennen. Vraag gerust aan je lijf wat het nodig heeft, want dat weet het heel goed.

4. Je komt meer in contact met je intuïtie.

Je intuïtie is de wijsheid van je hart. Het levert je een soort weten wat niet te beredeneren valt. Door in meditatie je aandacht te richten op je hart, maak je contact met hartgevoelens als liefde, compassie en dankbaarheid.

Dit geeft ruimte voor verbinding met jezelf en je omgeving. Het kan je lichting geven op je levenspad.

5. Je ontwikkelt je eigen spirituele wijsheid

In meditatie kun je een diep gevoel van eenheid ervaren, verbinding voelen met het universum, het Goddelijke of antwoorden krijgen op levensvragen. Voor iedereen is die ervaring anders en dat maakt het zo mooi. Je weet voor jezelf dat het klopt.

Zo maak ik via meditatie contact met mijn gids, ik ervaar dan een intens gevoel van onvoorwaardelijke liefde, vertrouwen en steun. Ik weet dat ik in dat contact terecht kan met al mijn vragen, maar ook in stilte heel prettig kan samenzijn.

Wat is meditatie dan?

Mediteren is volledig zijn in het huidige moment. Om die staat van zijn in het Nu te bereiken zijn er allerlei methoden en technieken omdat het in de praktijk behoorlijk lastig kan blijken om je gedachten tot rust te brengen die voornamelijk gevuld zijn met Verleden en Toekomst.

Vijf minuten stilte

Probeer eens een poosje elke dag vijf minuten de tijd te nemen om in stilte te zijn. Sluit je ogen en richt je aandacht op je ademhaling. Wanneer je gedachten afdwalen van je ademhaling geeft dat niks en focus je opnieuw op je ademhaling. Geen oordelen, gewoon ervaren.

Ik heb een korte meditatie ingesproken waarbij ik je begeleid in het nemen van die stilte en je na vijf minuten weer laat weten dat de tijd er op zit 😊

Samen mediteren

Wil je kennis maken met meditatie, of in samenzijn met anderen je meditatie verdiepen? Op zondag 8 september 2019 start de Meditatiecirkel voor een tweede keer.

Je wordt uitgenodigd om je persoonlijke reis naar binnen te maken, en zo zelf deze 5 voordelen en nog meer te ervaren. Boek snel om een fijne korting mee te pakken!

Fysieke klachten tweede chakra

Fysieke klachten en je chakra’s DEEL 2 – ONBALANS IN JE TWEEDE CHAKRA door Dianne Hachmang Wanneer je tweede chakra in balans is dan ben je goed in contact met je gevoel, kan je goed uitdrukken wat je voelt en weet je wat je daar mee wilt. Je verliest jezelf niet in je emoties en

Read More »

Wie vertelt jou dat je binnen de lijntjes moet kleuren?

Wie vertelt jou dat je binnen de lijntjes moet kleuren? door Dianne Hachmang “Maar mag ik hier dan wel op krassen?” hoor ik hem zeggen. Hij kijkt op van de kleurplaat die op tafel voor hem ligt. Met zijn grote bruine ogen wacht hij op antwoord. Het beeld ontroert me, en het raakt iets in

Read More »

Fysieke klachten eerste chakra

Fysieke klachten en je chakra’s DEEL 1 – ONBALANS IN JE EERSTE CHAKRA door Dianne Hachmang In je wortelchakra vind je je basis. Die basis bestaat uit een goede gronding, contact met de aarde, en een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Wanneer dit chakra in balans is manifesteer je makkelijk, en weet je een goede

Read More »
Scroll naar top

Bedankt voor je interesse!

Gelukt!

Je ontvangt een mail met een link naar je cadeautje, én vanaf nu ontvang je iedere week mijn Letter to Inspire. Uitschrijven kan ieder moment onderaan de Letter. Liefs x

Het is mijn missie jou te helpen in kracht en vertrouwen te ZIJN. Ik wens dat deze meditatie daarin kan bijdragen.