Driemaal daags innemen

door Dianne Hachmang

Zo leerde ik tijdens mijn opleiding hoe je een affirmatie succesvol inzet. En voor langere tijd, want elke dag een nieuwe affirmatie, daarmee programmeer je geen nieuwe overtuigingen mee. Dat levert slechts een enkele voetafdruk buiten het gebaande pad op, terwijl je juist een nieuw pad wil creëren in je brein.

Het was rond 2008 dat ik kennismaakte met affirmaties. Ik volgde zelf een coachtraject en kreeg de opdracht mee mezelf meerdere malen per dag in de spiegel aan te kijken, en tegen mezelf te zeggen: Dianne, ik houd van jou.

Hmm, die was op dat moment nog een brug te ver, ik heb het een enkele keer tegen mezelf gezegd, maar het voelde zo vreemd en onecht dat ik er mee gestopt ben. Die affirmatie leverde dus ook niets op, ik kon hem totaal niet voelen. Achteraf gezien had ik nog een tussenstap, een die ik wel kon geloven. Bijvoorbeeld: ik ben goed genoeg zoals ik ben.

Adem uit, en laat gaan…”

Op social media zie ik veel affirmaties voorbij komen, en ook zelf deel ik in mijn gids 7 stappen naar meer hartenkracht in iedere stap een affirmatie.

Maar het werkt niet zo maar, je moet hem wel voelen, kunnen geloven. Wekt het irritatie op, dan is wellicht helemaal op jouw lijf geschreven, maar zoals mijn affirmatie van ruim 10 jaar geleden, nog een brug (of drie) te ver.

 

Graag deel ik de ingrediënten van een, naar het soms lijkt te worden gebracht als “de magische pil Affirmatie”

  • De affirmatie is positief geformuleerd
  • Het is eenvoudig, en gaat over één ding tegelijk.
  • Je krijgt er een fijn gevoel bij als je het leest of uitspreekt
  • 3 maal daags innemen (lezen, in je hoofd uitspreken, hard op, voor de spiegel staan en tegen jezelf zeggen, wat je maar prettig vindt)
  • Langere tijd herhalen voor echte integratie
  • Kies bewust één affirmatie waar je alle aandacht aangeeft.

 

Om in de medicijn-metafoor te blijven: verschillende problemen willen aanpakken in één pil zorgt ervoor dat de werking minder is.  Net als meerdere medicijnen door elkaar gebruiken en steeds nieuwe proberen voordat de kwaal verholpen is.

En we gaan voor het placebo-effect!

 

De afgelopen maanden heb ik de affirmatie “mijn lichaam is mijn kompas” gebruikt. Met een afbeelding erbij wat mij zowieso al een warm gevoel geeft heb ik deze tekst als achtergrond ingesteld op mijn telefoon. En voor het slapengaan lees ik hem éxtra bewust.

Vandaag zag ik mijn weekoverzicht van Schermtijd op Iphone, die drie maals daags innemen, dat zit wel goed bij mij :D!

 

Inspiratie opdoen?

Louise Hay is een grote naam op het gebied van affirmaties. Ze heeft ontzettend veel  boeken geschreven over persoonlijke groei, heling en zelfliefde, waarbij affirmaties een belangrijke rol spelen. Een vrij nieuw boek van haar is ‘Gebruik je innerlijke kracht’. Hier kun je veel inspiratie op doen voor affirmaties, en deze gewoon aanpassen als dat voor jou beter voelt.

 

Houd je van kaarten dan vind je het misschien leuk om affirmatiekaarten te gebruiken. Ik vind de affirmatiekaarten van Alana Fairchild prachtig. De afbeeldingen dragen voor mij bij aan het krijgen van een positief, warm gevoel.

Fysieke klachten tweede chakra

Fysieke klachten en je chakra’s DEEL 2 – ONBALANS IN JE TWEEDE CHAKRA door Dianne Hachmang Wanneer je tweede chakra in balans is dan ben je goed in contact met je gevoel, kan je goed uitdrukken wat je voelt en weet je wat je daar mee wilt. Je verliest jezelf niet in je emoties en

Read More »

Wie vertelt jou dat je binnen de lijntjes moet kleuren?

Wie vertelt jou dat je binnen de lijntjes moet kleuren? door Dianne Hachmang “Maar mag ik hier dan wel op krassen?” hoor ik hem zeggen. Hij kijkt op van de kleurplaat die op tafel voor hem ligt. Met zijn grote bruine ogen wacht hij op antwoord. Het beeld ontroert me, en het raakt iets in

Read More »

Fysieke klachten eerste chakra

Fysieke klachten en je chakra’s DEEL 1 – ONBALANS IN JE EERSTE CHAKRA door Dianne Hachmang In je wortelchakra vind je je basis. Die basis bestaat uit een goede gronding, contact met de aarde, en een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Wanneer dit chakra in balans is manifesteer je makkelijk, en weet je een goede

Read More »
Scroll naar top

Bedankt voor je interesse!

Gelukt!

Je ontvangt een mail met een link naar je cadeautje, én vanaf nu ontvang je iedere week mijn Letter to Inspire. Uitschrijven kan ieder moment onderaan de Letter. Liefs x

Het is mijn missie jou te helpen in kracht en vertrouwen te ZIJN. Ik wens dat deze meditatie daarin kan bijdragen.