Fysieke klachten en je chakra's

DEEL 2 – ONBALANS IN JE TWEEDE CHAKRA

door Dianne Hachmang

Wanneer je tweede chakra in balans is dan ben je goed in contact met je gevoel, kan je goed uitdrukken wat je voelt en weet je wat je daar mee wilt. Je verliest jezelf niet in je emoties en die van anderen.
Ook heb je voldoende zelfvertrouwen en weet je goed wat je behoeften zijn, in dit gebied zijn dat met name je seksuele behoeften.
Je bent evenwichtig en kan veel plezier beleven.

Wanneer er onbalans is in dit gebied kan je merken dat dit bij jou toch anders ligt dan hierboven beschreven, en is het misschien ook merkbaar in lichamelijk klachten.
Een aantal lichamelijke klachten die horen bij het tweede chakra zijn:

“Leer je grenzen aan te geven.

Fysieke klachten die kunnen horen bij onbalans in het eerste chakra zijn

  • Oververmoeidheid
  • Menstruatieklachten
  • PMS
  • Blaas- en nierproblemen
  • Pijn/stijfheid lage rug
  • Impotentie/afkeer van seks

Hoe zijn deze klachten nu gerelateerd aan dit chakra?

Een belangrijke taak van het tweede chakra is het ontvangen, filteren en loslaten van emoties. Middels dit chakra zijn we continu in verbinding met de wereld om ons heen.

Samen met het eerste chakra is dit je basis, jouw fundament waarin de veiligheid ligt om mee te bewegen met dat wat het leven ons brengt.

 

De klachten die gerelateerd zijn aan dit chakra gaan dan ook over loslaten, of juist vasthouden, rigide worden, angst voor verandering. Verstijving van je rug (vasthouden), geen behoefte aan seks (niet willen of kunnen ontvangen), blaas- en nierproblemen (loslaten, filteren).

 

Ik kan het niet genoeg herhalen, hoewel ik open sta voor een holistische kijk op het lichaam en fysieke klachten blijft het belangrijk om ook een arts te raadplegen als je klachten hebt. Samen kun je kijken naar de oorzaak en wat jou het beste kan helpen om de klacht te behandelen.

 

 

Wat kun je zelf doen om heling te brengen in dit gebied?

  • Leren grenzen aangeven
  • Plezier ontdekken en ontwikkelen

Wat kun je met een coach of therapeut doen om heling te brengen in dit gebied?

Samen met een coach of therapeut werken aan het loslaten of juist indammen van emoties.

Ook het werken met je innerlijk kind is prettig om dat in een veilige setting te doen met coach of therapeut.

Energetische healing kan ook helpen om van onbalans naar balans te komen.

Ik kan je hier bij helpen, en plan iedere week een aantal momenten voor gratis coachsessies. Een korte sessie, waarin wij elkaar leren kennen, voelen of het klikt en of we de juiste klik zijn met betrekking tot jouw hulpvraag.

 

Fysieke klachten tweede chakra

Fysieke klachten en je chakra’s DEEL 2 – ONBALANS IN JE TWEEDE CHAKRA door Dianne Hachmang Wanneer je tweede chakra in balans is dan ben je goed in contact met je gevoel, kan je goed uitdrukken wat je voelt en weet je wat je daar mee wilt. Je verliest jezelf niet in je emoties en

Read More »

Wie vertelt jou dat je binnen de lijntjes moet kleuren?

Wie vertelt jou dat je binnen de lijntjes moet kleuren? door Dianne Hachmang “Maar mag ik hier dan wel op krassen?” hoor ik hem zeggen. Hij kijkt op van de kleurplaat die op tafel voor hem ligt. Met zijn grote bruine ogen wacht hij op antwoord. Het beeld ontroert me, en het raakt iets in

Read More »

Fysieke klachten eerste chakra

Fysieke klachten en je chakra’s DEEL 1 – ONBALANS IN JE EERSTE CHAKRA door Dianne Hachmang In je wortelchakra vind je je basis. Die basis bestaat uit een goede gronding, contact met de aarde, en een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Wanneer dit chakra in balans is manifesteer je makkelijk, en weet je een goede

Read More »
Scroll naar top

Bedankt voor je interesse!

Gelukt!

Je ontvangt een mail met een link naar je cadeautje, én vanaf nu ontvang je iedere week mijn Letter to Inspire. Uitschrijven kan ieder moment onderaan de Letter. Liefs x

Het is mijn missie jou te helpen in kracht en vertrouwen te ZIJN. Ik wens dat deze meditatie daarin kan bijdragen.