Vertrouw jij op het hogere?

door Dianne Hachmang

Vertrouw jij op iets groters? Op het Universum, het Al, op God? Durf jij de controle los te laten en te vertrouwen dat alles goed komt?

Mijn spirituele reis brengt me steeds meer bij dit vertrouwen. Ik ervaar steeds vaker het gevoel dat ik gesteund en gedragen wordt. Dat wat er op mijn pad komt ook werkelijk hoort bij de reis van mijn ziel.

Hoe kon ik me zo ongelukkig voelde als er een God is?”

 

Ik ben Rooms Katholiek opgevoed, en had mijn eigen kinderlijke beeld van God gevormd. Dit beeld voelde voor mij niet fijn, het klopte niet, en gesteund voelde ik me al helemaal niet. Hoe kon ik me ongelukkig en alleen voelen als er een God was die van me hield? Dus God bestond niet.

 

Toen ik begin twintig was en mijn pad van persoonlijke ontwikkeling op ging voelde ik me daar in bevestigd. Ik kon me helemaal vinden in het beeld van een ziel, en reïncarnatie. Zie? Geen God en hemel die daar bij kwam kijken.

Dat is lang zo gebleven, ik geloofde in mijzelf, in mijn Ziel, die hier op aarde was om samen met anderen te leren. Ik kon me allerlei lessen bedenken waarvoor ik op aarde was.

 

Tot ik een jaar geleden ineens besefte dat in veel spirituele boeken naast de term Universum ook ineens woorden voorbij kwamen als het Al, het Al Ene, het Goddelijke, en God. En ineens klikte het. Ik had het deels begrepen. Maar lang niet helemaal.

Nu snapte ik waarom ik een kind van God was, en waartoe wij hier op aarde zijn.

 

We zijn hier om een steeds groter bewustzijn te creëren, om onszelf en de aarde hoger te laten vibreren. Om te leren over liefde, om liefde te zijn, te zien en verspreiden. Om aan het eind van dit menselijk leven ons lichaam achter te laten en terug te keren naar de liefdevolle Bron die je God kan noemen. Er zijn dus vele woorden voor het liefdevolle in ons, dat ons allemaal met elkaar verbindt.

Wat een andere dimensie kreeg mijn geloof ineens. Van jaren geen geloof, tot een hernieuwde relatie met God. Met nieuwe interesse voor de Bijbel, met andere ogen kijk ik nu naar Jezus.

De teksten brengen me nu zoveel anders dan toen ik er vroeger naar luisterde in de kerk. Het leert me veel. En dit werkte door op hoe ik andere boeken lees over persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

En die verandering, bracht ook weer een verandering te weeg in hoe ik naar mezelf kijk, hoe ik naar anderen kijk, naar gebeurtenissen op de wereld.

Lange tijd dacht ik dat je kracht, schuld of verantwoordelijkheid buiten jezelf neerlegt als je in God gelooft en vertrouwt. Want waarom vertrouw je niet op jezelf, geloof je dan niet in jezelf?

Nu voel ik een groeiend besef dat juist dit vertrouwen in het Grotere geheel, pas echt vertrouwen en loslaten is. Los van ego. Los van angst. Maar juist vol van liefde en licht. En dat dit vertrouwen niets af doet aan mijn vertrouwen op mijzelf, of de verantwoordelijkheid die ik draag voor mijn gedachten en handelingen. Het is allemaal één.

 

Dit schrijf ik na een periode van een paar weken waarin er veel gebeurd is, van binnen en om me heen. Een periode waarin ik als kind boos was geworden op God, of op latere leeftijd was gaan twijfelen aan mezelf, gedachten of handelingen zou afwijzen van mezelf. Nu overheerst vertrouwen in dit proces van groeien als liefdevol wezen. En dat brengt me bij een diep gevoel van dankbaarheid.

Fysieke klachten tweede chakra

Fysieke klachten en je chakra’s DEEL 2 – ONBALANS IN JE TWEEDE CHAKRA door Dianne Hachmang Wanneer je tweede chakra in balans is dan ben je goed in contact met je gevoel, kan je goed uitdrukken wat je voelt en weet je wat je daar mee wilt. Je verliest jezelf niet in je emoties en

Read More »

Wie vertelt jou dat je binnen de lijntjes moet kleuren?

Wie vertelt jou dat je binnen de lijntjes moet kleuren? door Dianne Hachmang “Maar mag ik hier dan wel op krassen?” hoor ik hem zeggen. Hij kijkt op van de kleurplaat die op tafel voor hem ligt. Met zijn grote bruine ogen wacht hij op antwoord. Het beeld ontroert me, en het raakt iets in

Read More »

Fysieke klachten eerste chakra

Fysieke klachten en je chakra’s DEEL 1 – ONBALANS IN JE EERSTE CHAKRA door Dianne Hachmang In je wortelchakra vind je je basis. Die basis bestaat uit een goede gronding, contact met de aarde, en een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Wanneer dit chakra in balans is manifesteer je makkelijk, en weet je een goede

Read More »
Scroll naar top

Bedankt voor je interesse!

Gelukt!

Je ontvangt een mail met een link naar je cadeautje, én vanaf nu ontvang je iedere week mijn Letter to Inspire. Uitschrijven kan ieder moment onderaan de Letter. Liefs x

Het is mijn missie jou te helpen in kracht en vertrouwen te ZIJN. Ik wens dat deze meditatie daarin kan bijdragen.