Zou je dat nou wel doen?

door Dianne Hachmang

Dit is een vraag die mijn innerlijke criticus regelmatig graag aan mij stelt. Daarmee schept hij twijfel, waarmee een ingang is gevonden voor argumenten waarom ik iets niet zou moeten doen. Het vervolg zit vol met waarschuwingen voor mogelijk gevaar, aangevuld met welk vervelend gevoel of resultaat mij dat op zal leveren.

 

Lange tijd heb ik mij onbewust met mijn criticus geïdentificeerd. En mijn innerlijke criticus dacht op zijn beurt dat ie mij was.

Het resultaat was dat ik veel wensen en dromen niet durfde uit te voeren. Mezelf klein hield. Maar tot op zekere hoogte relaties aan durfde te gaan. Ik stelde me nergens helemaal voor open. Er was altijd een beschermlaagje aanwezig.

Het gevolg daarvan was dat ik een constant gevoel had van een tekort had. Op vele gebieden in mijn leven.

 

Maar, er zat natuurlijk veel meer in mijn innerlijke wereld dan alleen die criticus. Ik zit ook vol met allerlei kwaliteiten, talenten, verlangens en behoeften.

Stel het voor jezelf maar eens voor als een bus, met chauffeur en passagiers. De bus is het totaalpakketje, en de chauffeur die de richting bepaalt, zorgt dat de bus blijft rijden en onderhouden wordt.

“In contact met mijn gids ervaar ik een intens gevoel van onvoorwaardelijke liefde, vertrouwen en steun.

In de ideale situatie zit jouw ‘bewuste ik’ aan het stuur. En zal er vervolgens een gezonde mix zijn van passagiers, waarbij als die behoefte er is gewisseld wordt van plek zodat niet een iemand áltijd vooraan zit, en de dezelfde delen steeds achterin. Oh ja, en liefst niemand in het bagageruim verstopt. Iedereen verdient een stoel, en mag genieten van de reis van het leven.

 

De passagiers dat zijn delen van jouw persoonlijkheid. In volgorde van ontstaan zijn dat het onschuldige kind, de beschermer/beheerder, vervolgens komen de zware jongens zoals de drammer, de criticus, de perfectionist en de pleaser.

Andere delen die zich ontwikkelen zijn de innerlijke vader en moeder, het spelende kind, het gekwetste kind, de harde werker, de sporter, de gezondheidsfreak, de lieve dochter, de heks, jaloezie, agressie, seksualiteit, noem maar op.  

Ze klinken niet allemaal even tof, maar ze hebben allemaal een veilige plek in de bus nodig.

 

Als je dan nu kijkt naar jouw bus. Hoe zit het daar mee? Zit jouw bewuste ik (grotendeels) aan het stuur? Of is dat de perfectionist of de pleaser bijvoorbeeld?

En hoe zit het met de verhouding van deze personen in de bus? Is er misschien ruzie tussen twee passagiers? Vechter er twee of meer om een plekje voorin?

Zit er misschien toch een enkele passagier in het bagageruim omdat je vind dat dit geen onderdeel mag zijn van jouw persoonlijkheid?

 

Als ik dan mijn eigen bus neem dan zat lange tijd de criticus dus een groot deel van de tijd achter het stuur, of de chauffeur continu in zijn oor te roepen wat hij vond dat de beste route was. De perfectionist corrigeerde me regelmatig. En het kwetsbare kind die zat hopend, en stilletjes dromend achterin. Samen met mijn ziel eigenlijk. Zonder woorden, te wachten tot ik écht durfde te luisteren.

Het werd zaak om mijn plek als chauffeur te claimen. Ik ben echt op gaan staan, en heb verkondigd: ik ben de chauffeur, ik weet hoe ik moet autorijden en weet welke weg we moeten gaan en welke borden ik moet volgen. Met iedereen heb ik een gesprek gevoerd en ze gehoord. Ik heb ze gevraagd wat ze nodig hadden, waar ze mij bij konden helpen en welke raad ze hadden. Hoe ik ze om hulp kon vragen en hoe ik hun aanwezigheid en steun kon voelen.

En ik kan je vertellen, het is een stuk rustiger geworden in mijn bus. De passagiers zijn niet meer bang om hun plekje te verliezen of te verongelukken, ze vertrouwen er op dat ik weet welke keuzes ik maak, en vertrouwen er op dat ik hun wijsheid en goede intenties zal horen en meenemen in mijn overwegingen. Zelfs de passagiers die ik eerder niet eens opgemerkt had maar zo waardevol voor mij bleken!

Ik denk dat ze het heel fijn vinden dat hun chauffeur zelfverzekerd achter het stuur zit. En ze vinden het oké dat ik nog af en toe nerveus wordt bij een spannende kruising. Ik kan zelfs de trots en dankbaarheid ervaren.

 

En trots en dankbaarheid is dan ook wat ik ervaar, als ik denk aan de samenwerking in mijn bus die er toe heeft geleid dat ik op zondag 10 maart een meditatiecirkel zal begeleiden. Iets waarvoor de basis totaal op gevoel gevormd is, en waar ik ook steeds meer helderheid krijg over wat ik de groep mag laten ervaren.

 

Heb jij het idee dat het niet klopt in jouw bus? Is er ruzie of heb je er last van dat je niet volledig jezelf kunt zijn? In coaching met mij kunnen we hier samen naar kijken en hier een nieuwe balans in aanbrengen. Lees meer over coaching.

Fysieke klachten tweede chakra

Fysieke klachten en je chakra’s DEEL 2 – ONBALANS IN JE TWEEDE CHAKRA door Dianne Hachmang Wanneer je tweede chakra in balans is dan ben je goed in contact met je gevoel, kan je goed uitdrukken wat je voelt en weet je wat je daar mee wilt. Je verliest jezelf niet in je emoties en

Read More »

Wie vertelt jou dat je binnen de lijntjes moet kleuren?

Wie vertelt jou dat je binnen de lijntjes moet kleuren? door Dianne Hachmang “Maar mag ik hier dan wel op krassen?” hoor ik hem zeggen. Hij kijkt op van de kleurplaat die op tafel voor hem ligt. Met zijn grote bruine ogen wacht hij op antwoord. Het beeld ontroert me, en het raakt iets in

Read More »

Fysieke klachten eerste chakra

Fysieke klachten en je chakra’s DEEL 1 – ONBALANS IN JE EERSTE CHAKRA door Dianne Hachmang In je wortelchakra vind je je basis. Die basis bestaat uit een goede gronding, contact met de aarde, en een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Wanneer dit chakra in balans is manifesteer je makkelijk, en weet je een goede

Read More »
Scroll naar top

Bedankt voor je interesse!

Gelukt!

Je ontvangt een mail met een link naar je cadeautje, én vanaf nu ontvang je iedere week mijn Letter to Inspire. Uitschrijven kan ieder moment onderaan de Letter. Liefs x

Het is mijn missie jou te helpen in kracht en vertrouwen te ZIJN. Ik wens dat deze meditatie daarin kan bijdragen.